menu

przystawki / appetizers

27 zł

Wędzony karp z ogórkami małosolnymi, maślanką i pokrzywą / Smoked carp with fresh pickled cucumber, buttermilk and nettles

41 zł

Tatar wołowy z żółtkiem, młodą cebulką i olejem chrzanowym / Beef tartar with yolk, scallion and horseradish oil

29 zł

Białe szparagi z kruszonym jajkiem, serem łomnickim i chałką / White asparagus with egg, cheese from Łomnica and challah

25 zł

Jajo gęsie z majonezem i sardelami / Egg goose with mayonnaise and anchovies

39 zł

Talerz polskich wędlin Plate of / Polish cured meat products

dania pierwsze / first dishes

31 zł

Zielone szparagi z zielonym ogórkiem i zieloną nasturcją / Green asparagus with green cucumber and green nasturtium

33 zł

Pierogi z baraniną i dzikim czosnkiem / Dumplings with mutton and ramson

25 zł

Szczawiowa z jajem gęsim i kwaśną śmietaną / Sorrel soup with egg goose and sour cream

27 zł

Kołduny z wieprzowiny w rosole z oliwą ziołową / Pork dumplings in broth with herbal oil

25 zł

Kalarepa z kaszą jaglaną i czarną soczewicą / Kohlrabi with millet and black lentils

dania drugie / main dishes

67 zł

Żebra wołowe z sosem chrzanowym i kluskami ze szpikiem / Beef ribs with horseradish sauce and potato dumplings with bone marrow

51 zł

Biała kaszanka z rzodkiewką i wczesną marchewką / White pudding sausage with radish and young carrot

57 zł

Gotowany ozór wołowy z burakami i botwinką / Boiled beef tongue with beetroot and beet leaves

78 zł

Cielęcina w białym sosie z kaparami i węglowymi ziemniakami / Veal in white sauce with capers and black potatoes

65 zł

Okoń ze smażonymi szparagami i czerwonym sosem / Perch with fried asparagus and red sauce

deser / dessert

27 zł

Pascha z migdałami, marcepanem i białą czekoladą / Cheese paskha with almonds, marzipan and white chocolate

23 zł

Beza z tymiankiem i jabłkami / Meringue with thyme and apples

25 zł

Gofry z dżemem z rabarbaru i lodami z chleba i miodu / Waffles with rhubarb jam and ice cream of bread and honey

39 zł

Talerz polskich serów zagrodowych / Polish-farm cheese plate

 

 

Do grup od ośmiu osób doliczamy 10% serwisu.
For groups eight people and more we add a 10% service.

Restauracja jaDka
ul. Rzeźnicza 24/25
50-132 Wrocław