menu

rozporządzenie na lato

135 zł - 5 dań, 165 zł - 7 dań

wybór dań z aktualnej katy, z których jesteśmy szczególnie zadowoleni, w formie menu degustacyjnego

135 zł - 5 dishes, 165 zł - 7 dishes

our tasting menu showcases the full repertoire of current menu

przystawki / appetizers

27 zł

Wędzony karp z ogórkami małosolnymi, maślanką i pokrzywą / Smoked carp with fresh pickled cucumber, buttermilk and nettles

41 zł

Tatar wołowy z żółtkiem, młodą cebulką i olejem chrzanowym / Beef tartar with yolk, scallion and horseradish oil

25 zł

Jajo gęsie w majonezie lubczykowym z zielonym groszkiem / Egg goose with lovage mayonnaise and green peas

31 zł

Talerz polskich wędlin / Plate of Polish cured meat products

25 zł

Sałata z pomidorami, uszami świńskimi i agrestem / Lettuce with tomato, pig's ears and gooseberry

dania pierwsze / first dishes

29 zł

Pierożki z Tłuściochem, cytryną konfitowaną i bobem / Dumplings with “Tłuścioch”, lemon confit and broad beans

25 zł

Kalarepa z kaszą jaglaną i czarną soczewicą / Kohlrabi with millet and black lentils

33 zł

Pierogi z baraniną, dzikim czosnkiem i masłem / Dumplings with mutton, ramson and butter

27 zł

Kołduny z wieprzowiny w rosole z oliwą pietruszkową / Pork dumplings in broth with parsley oil

23 zł

Bulion warzywny z brokułami i kwiatami z łąki / Vegetable broth with broccoli and meadow flowers

dania drugie / main dishes

57 zł

Gotowany ozór wołowy z burakami i botwinką / Boiled beef tongue with beetroot and beet leaves

78 zł

Cielęcina w białym sosie z kaparami i węglowymi ziemniakami / Veal in white sauce with capers and black potatoes

51 zł

Biała kaszanka z rzodkiewką i wczesną marchewką / White pudding sausage with radish and young carrot

69 zł

Pieczona karkówka z Mangalicy z kapustą i wędzoną papryką / Roasted Mangalitsa pork neck with cabbage and smoked pepper

75 zł

Polski sandacz z czerwonym sosem i młodymi porami / Polish zander with red sauce and young leek

78 zł

Podwędzany halibut z zieloną sałatą i ślimakami / Smoked halibut with green lettuce and snails

deser / dessert

23 zł

Jagody ze szczawiem i lodami z siana / Blueberries with sorrel and hay ice-cream

27 zł

Kruche z owocami, migdałami i kaszą manną / Shortbread with fruits, almonds and semolina

25 zł

Zielone lody w wafelku / Green ice cream wafer

31 zł

Talerz polskich serów zagrodowych / Polish-farm cheese plate

 

 

Do grup od ośmiu osób doliczamy 10% serwisu.
For groups eight people and more we add a 10% service.

Restauracja jaDka
ul. Rzeźnicza 24/25
50-132 Wrocław